Пшениця спельта (жито), Spelt Berries, Bob's Red Mill, 793 г
Пшениця спельта (жито) - древній родич твердої пшениці, яка виникла на Близькому Сході більше 8000 років тому. Ця реліквія пізніше поширилася по всій Європі, ставши особливо популярною в Німеччині. Пшениця спельта ніколи не піддавалася гібридизації, тому вона зберегла багато зі своїх первісних характеристик від античності в тому числі: складний смак та поживну цінність із цільного зерна. Полба засвоюється організмом краще, ніж інші форми пшениці і багато людей, з непереносимістю пшениці, використовують її в своєму раціоні. Ця пшениця містить високий відсоток волокна і є хорошим джерелом заліза і марганцю. З жувальної текстурою і солодким смаком, жито є відмінним зерном для приготування гарячої каші, для плову (замість рису), супу або в салати. Борошно з полби добре підходить для приготування відмінного хліба, макаронних і хлібобулочних виробів. Полба дозволяє зробити ідеальний, поживний сніданок! Ви можете додати будь-яку комбінацію з родзинок, горіхів, нарізаних яблук, волоських горіхів, мигдалю, фініків, заморожених або свіжих ягід, насіння Чіа, тертого кокосового горіха, шматочків банана і арахісове масла. Підсолодити кажу можна невеликою кількістю кориці, кленовим сиропом або медом. Каша завжди буде мати приємну текстуру і чудовий смак!
Продукти з цільного зерна мають важливе значення для вашого здоров'я. Ціле зерно включає в себе: висівки, ендосперм і зародок. Воно містить багато волокон, важливих вітамінів, мінералів і фитонутриентов. Дослідження показують, що вживання в раціоні продуктів з цільного зерна може знизити ризик розвитку багатьох захворювань: деяких видів раку (особливо раку шлунково-кишкового тракту), хвороб серця. Антиоксиданти, що містяться в цільного зерна зменшують ризик серцево-судинних захворювань. З цим, а також багатьма іншими корисними продуктами і напоями для здоров'я дорослих і дітей, ви можете ознайомитися більш детально на сайті Біотус.
Bob's Red Mill, Whole Grain Spelt Berries
Спосіб приготування:
Для приготування каші: 1 склянка полби зерен 3 склянки окропу або бульйону. Довести до кипіння. Зменшити високу температуру до мінімального значення і добре перемішати. Накрийте кришкою і варити, помішуючи, протягом 40-60 хвилин.
Інші інгредієнти: незбиране зерно пшениці полби.
Тримати найкраще охолодженим або замороженим.
склад: | ||
Порція: 1/4 чашки (45 г) | ||
Порцій в упаковці: 17 | ||
В одній порції | % Від добової потреби * | |
калорії | 150 | |
Калорії від жирів | 15 | |
всього жирів | 1,5 г | 2% |
насичений жир | 0 г | 0% |
Транс-жири | 0 г | |
холестерин | 0 мг | 0% |
натрій | 0 мг | 0% |
всього вуглеводів | 32 г | 11% |
Харчові волокна | 4 г | 16% |
цукор | 2 г | |
білок | 6 г | |
Вітамін А | 0% | |
Вітамін С | 0% | |
кальцій | 0% | |
Залізо | 10% |
калорії: | 2 000 | 2,500 | |
всього жирів | Менше ніж | 65 г | 80 г |
жир | Менше ніж | 20 г | 25 г |
холестерин | Менше ніж | 300 мг | 300 мг |
натрій | Менше ніж | 2,400 мг | 2,400 мг |
всього вуглеводів | 300 г | 375 г | |
Харчові волокна | 25 г | 30 г |
Питання клієнтів
Задайте своє питання
Відгуки покупців
5
- Полба — диетический продукт. При ее употреблении меньше ощущается голод за счет длительной переработки углеводов. Я варила ее в мультиварке. Каша получается рассыпчатая, вкусная. Из всех круп она мне показалась наиболее сытной, при этом нет никакой тяжести в животе.