Facebook Pixel

Проращіватель зерна і насіння, GREEN VITAMIN

Країна виробник: Україна
гарантія якості
Код товару: 36898
Штрих-код: 2102819500011

Знятий з виробництва

680 грн
Нові товари GREEN VITAMIN
Продавець: Biotus
Biotus
Опис

Проращіватель зерна і насіння

Проращіватель зерна і насіння, GREEN VITAMIN призначений для швидкого і легкого пророщування всіх насіння, а також бобових. Для проращеванія вам не потрібно буде ходити і шукати землю в зимовий час, коли все замерзле, а потрібно буде тільки проращіватель і звичайна вода. Пророщування засноване на методі гідропоніки. Гідропоніка це вирощування рослин без застосування земельного грунту, так як рослинні культури отримують підгодівлю зі спеціального розчину, в якому містяться всі необхідні поживні речовини (комплекс макро і мікро елементів). Проращіватель є прозорим стакан, зовнішній кольоровий стакан, герметичну кришку на зовнішній стакан і кришку з отворами для зовнішнього склянки. На сайті Biotus також можна не тільки купити, а й ознайомитися з продукцією, отримати повну інформацію у наших консультантів.

Інструкція по пророщування зерна і насіння:

1. Перебрати зерно і видалити всі темні, роздроблені, ссохшиеся зерна і сміття

2. Насипати у внутрішній стакан Проращівателя зерно і кілька разів промити його чистою холодною водою. Вода стікатиме через отвори в дні чарки і Вам не потрібно буде використовувати сито.

3. Поставити внутрішній стакан Проращівателя у зовнішній і залити питною водою в пропорції 1: 3. Якщо якісь зерна або сміття спливуть наверх, зібрати їх з поверхні і викинути - вони все одно не проросте. Накриваємо стакан зверху кришкою з отворами, щоб в наші зерна не потрапляв пил і комахи (особливо влітку), а також щоб повітря могло вільно надходити в стакан. Наявність повітря - дуже важливий фактор при проростанні. Бажано, щоб вода, в якій ви замочують зерна, була хорошою - такий, яку ви п'єте самі. Замоченное зерно буде активно «пити» воду.

4. Залишити на кілька годин, щоб зерно розбухла і збільшилася в розмірі. Одні зерна размокают швидко, а інші (того ж виду) будуть розмокати довше, тому що можуть бути не такими свіжими або вони могли зберігатися в більш сухому приміщенні. Тому потрібно орієнтуватися не на кількість годин, а дивитися, щоб зерна розмокнули і збільшилися в розмірі приблизно в 1,5-2 рази і стали м'якшими. В середньому цілком достатньо 8-12 годин

5. Після того, як зерно розбухне, потрібно добре промити його чистою водою і залишити в склянці Проращівателя для проростання на ніч без води (якщо процес буде проходити вдень, потрібно поставити Проращіватель в темне місце). Другий раз воду заливати не потрібно, щоб зерно не захлинувся, також пам'ятаєте, що занадто багато вологи буде викликати гниття. Потрібно тільки промивати водою періодично, але не рідше 1 разу за 8 год, так як на поверхні зерна є природні дріжджі, які можуть викликати закисання і утворення цвілі. Зерен потрібно постійне оновлення води і доступ до кисню, тому, чим частіше ми будемо промивати і провітрювати ємність з зерном, тим краще. При цьому шари зерен потрібно акуратно струшувати.

6. Замочувати зерно бажано на сонці - воно вбиває бактерії. А пророщувати краще в темряві, але в теплому місці. При появі проростків довжиною 1-3 мм зерна вже можна починати їсти. У цьому виді вони найкорисніші. Швидкість проростання залежить від виду зерна. Наприклад, гречка показує корінці приблизно через 7-9 годин після замочування, а ось з вівсом потрібно повозитися. За спостереженнями, овес проростає тільки на 2-а доба. Десь між гречкою і вівсом розташовуються жито і пшениця. Білі хвостики корінців на них можна побачити приблизно через добу. Але швидкість проростання залежить не тільки від самого зерна, а й від зовнішніх чинників. На неї впливає температура, вологість і освітленість. Якщо раптом через 2 дня зерна не пустили паростки (готовність: паросток розміром 1-2 мм), почорніли або запліснявіли - в їжу їх вживати не можна.

7. Паростки повинні бути зібрані протягом 2-3 днів від набухання або появи зелені. Ваші смакові рецептори є найкращим індикатором - якщо паростки гарні на смак, саме час з'їсти їх. Пророщені зерна можна зберігати в холодильнику до 48 годин, але з хорошим доступом повітря і стежити, щоб зерна не пересихали. Холодильник допомагає загальмувати подальший ріст проростків, в разі, якщо ви не встигнете з'їсти все відразу. Всі паростки повинні зберігатися в самій темній частині холодильника. Уникайте вживання паростків, які потемніли або мають сухі коріння. Це означає, що цінність таких проростків невелика і вони вже знаходяться в стадії занепаду.

8. Якщо Ви хочете проростити зерно до зеленої маси, помістіть проращіватель в яскравому світлі, але не під прямими сонячними променями.

Корисні поради по пророщування зерна і насіння:

Паростки повинні мати чистий і свіжий запах, не повинно бути ніякого неприємного запаху (кислого, несвіжого або запаху цвілі). Не забувайте ретельно мити гарячою водою проращіватель і кришки між процесами пророщування. Для усунення запахів і бактерій Ви можете час від часу мити проращіватель гарячою солоною водою або содовим розчином.

Не всі насіння проростуть, у деяких це займе більше часу. Бажано відокремити насіння, які не зможуть прорости (подрібнені, що не характерного кольору, зморщені і лушпиння насіння. Вони зазвичай спливають на поверхню під час промивання.

Коли промиваєте насіння в процесі проростання і перед початком пророщування, переконайтеся, що Ви промили їх ретельно і вода, яку Ви зливанн, тепер прозора.

Бобовим рекомендується промивання в два рази більше, ніж іншим насінню. Соєвих бобів з коричневими плямами слід уникати.

Насіння для пророщування повинні зберігатися в герметичному контейнері при кімнатній температурі. Якісне насіння, як правило, зберігає схожість протягом 2-5 років. Але перевага віддається якомога більш свіжим насінням.

Пророслі зерна корисніше вживати в їжу в сирому вигляді. Ви можете їсти їх цілком або перемолоти в блендері або м'ясорубці, а потім змішати їх з сухофруктами, медом, горіхами, свіжою зеленню або фруктами, тертою морквою. Таке блюдо з проростками пшениці чимось нагадує звичні багатьом мюслі. Також з проростками пшениці можна робити свіжі салати, як овочеві, так і фруктові.

Але пам'ятайте, що таке блюдо краще вживати в їжу відразу ж і не зберігати його довго! А якщо ж ви все-таки збираєтеся поставити блюдо з пророщених зернами в холодильник, додайте в нього трохи лимонного соку або меду.

Якщо при жуванні зерно перетворюється в жуйку, то це не дуже підходящий для пророщування сорт, він важко перетравлюється організмом. Рекомендуємо для початку купувати невелику кількість зерна, щоб визначити у яких постачальників зерно швидше і рясніше проростає, дає менше слизу (у випадку з гречкою) і не пліснявіє.

Комплектація проращівателя зерна і насіння Green Vitamin:

1. Внутрішній стакан

2. Зовнішній стакан

3. Герметична кришка

4. Кришка з отворами

5. Картонна упаковка

Покупці також цікавились Схожі товари

Питання клієнтів

Немає питань

Задайте своє питання

Питання буде показаний після модерації.

    Всі відповіді будуть відображатися після модерації.

    Відгуки покупців

    0

    0 відгуки

    Фільтри
    Дата
    рейтинг Корисність

    Відгуків немає

    Напишіть відгук
    Отримайте 40 грн на бонусний рахунок за відгук з фото або відео товару*
    * Деталі акції за посиланням
    Додати відгук
    • Як ви оцінюєте цей товар?

    Посилання на відео з Youtube

    Додавайте до 10 зображень в форматах .jpeg, .jpg, .gif, .png, розміром файлу до 5 МБ

    Відгук буде показаний після модерації.

    loader
    Ви відправили відгуки модераторам.
    5% від кожного замовлення йде на допомогу зсу. Все для нашої перемоги! Слава Україні!
    -10% на перше замовлення після реєстрації*. Промокод: new10